Rapsodie pentru Mama - cea care mult îndură

Am găsit mai demult un film animat pe care îl folosesc în scopuri didactice, de învăţare a limbii franceze, în special a noţiunilor de vocabular. Recent, l-am vizionat la clasă, dar cu un alt scop. Pentru că urma sărbătoarea feminină La fête des Mères, în traducere: Ziua Mamei, am vrut să readuc în atenţia copiilor un aspect la care ei asistă zilnic, dar pe care poate nu îl mai conştientizează. Îl postez şi aici, lăsându-vă să alegeţi doar acel mesaj care va fi cel puţin folositor.
 
 
 
Rapsodie pour un pot-au-feu. Rapsodie pentru un pot-au-feu*.
Trei generaţii ale unei familii locuiesc sub acelaşi acoperiş într-o coregrafie total dezacordată. Mama, şefa orchestrei, încearcă în zadar să-i adune pe toţi la masă pentru a lua prânzul. Film realizat de Charlotte CAMBON DE LA VALETTE, Stéphanie MERCIER, Soizic MOUTON, Marion ROUSSEL, studenţi în anul III la GOBELINS, l'école de l'image - GOBELINS, Şcoala de imagine.
 
pot-au-feu este un fel de mâncare tradiţional francez, alcătuit, în general, din carne de vită (o parte de carne slabă şi una grasă, eventual şi un os) fiartă îndelung la foc mic, cu garnitură de legume (ceapă, morcovi, praz, cartofi, ţelină, usturoi) fierte, de obicei, în ultimele minute, alături de carne, şi condimentate cu cimbru, pătrunjel, dafin, cuişoare, sare şi piper.
 

Comentarii

Postări populare